Thors Well

Langs de kust naar het zuiden

Het was fris maar prachtig blauw in Cascade Locks. Tijd om op te staan te ontbijten en weer verder te trekken richting het zuiden.

We rijden via Portland terug naar de Interstate 5. Het was flink druk in de stad. Een flink stuk file op de 4 en soms 5 baans wegen door de stad. Toen we eindelijk de I-5 bereikte werd het langzaam wat minder druk richting Salem. Halverwege tussen deze steden zijn we gestopt bij Woodburn outlet Shoping. Dit was een groot outlet winkelcentrum, waar Karin bij Levis wilde kijken. Ik zag dat er ook een Columbia zat en daar zijn we eerst heen gewandeld. Een paar mooie schoenen gekocht. Ik heb ze mee voor omgerekend 24 euro i.p.v. 75. Dat noem ik nu een goeie outlet prijs. Karin is toch de winnaar vandaag. Twee nieuwe spijkerbroeken en een zonnebril. Tijd om snel weer verder te rijden. Straks past er niets meer in de koffer.

Bij het plaatsje Newport bereikte we de kust van de stille oceaan. Vandaar uit reden we tot aan Coosbay langs de kust. De US101 is een prachtige weg. Mooie stranden wisselen af met duinen, bossen en steile kloven. Net voorbij Yachats zijn we gestopt bij Thors Well. Een vulkanisch strand waar de zee met grote golven op de harde vulkanisch gesteente knalt. Wat een kabaal was dat. Het water wordt soms meters omhoog gespoten tussen de kleine gaten die zijn ontstaan door de enorme druk van het water. Een prachtig gezicht en hier hebben we toch zeker drie kwartier rondgehangen.

Via de mooie kustweg reden we even later door de Oregon Dunes. Een duingebied van enkele kilometers breed. Hoge duinen die soms stijl tot aan de weg komen. Jammer dat ze hier bijna overal geld moeten hebben om je auto ergens te kunnen parkeren. Bijna bij elke parkeerplaats staat er een bord waarop staat “Day use fee required”. Elke keer weer 5 dollar, voor een paar foto’s. Daar hebben we geen zin in. Hoe wil je de wat zwaardere Amerikanen aan het bewegen krijgen? In ieder geval geen geld vragen als je het mij vraagt.

Rond half vijf waren we in Coosbay. Bij het inchecken bleek onze kamer nog niet schoon te zijn. Eens rondkijkend leek het erop dat er nog geen één kamer was schoongemaakt. Overal liepen nog jeugdige meiden de kamers te poetsen. Raar als je vanaf 3 uur kunt inchecken. We zijn Coosbay maar ingegaan om wat te gaan eten. We hebben even door de diverse straatjes gewandeld alvorens we bij een druk restaurant aankwamen. De 7 Devils Brewing co. was gezellig en we hebben er heerlijk Asiatische kip met chips op. Eindelijk wat anders dan burgers.

Daarna zijn we terug gegaan naar het hotel. Jammer dat dit verouderde hotel langs de drukke 4 baans weg ligt. De kamers zien er netjes uit, maar het is nogal gehorig hier. Onder ons woont een hond die net heerlijk aan het janken was. Dat wordt hoop ik toch geen slecht nachtje.

Morgen gaat de roadtrip naar Crater Lake. Tot dan.

Comments are closed.