Kasteel Schaloen

Maastricht en Schaloen

Zoals we gisteren al hadden gemeld zijn we vandaag naar Maastricht gereden. Nadat we opgestaan waren moesten we natuurlijk eerst even ontbijten. We hebben de spulletjes gepakt en naar Maastricht gereden. We wilde lekker gaan struinen door Maastricht dus hadden we een Geocache uitgekozen die veel favo punten had. Een mooie wandeling langs de stadsmuren van Maastricht.

Deze multi voerden ons naar het oude Maastricht. Het Maastricht dat zo vaak en langdurig belegerd werd. Het Maastricht dat muren nodig had om zijn bewoners te beschermen. De route was ongeveer 2 Km en in ongeveer 1,5 uur liepen we langs de oude muren (of wat er nog van over is). Zo kwamen we langs de Vrouwenwal, Helpoort, Leeuwenmolen en diverse hofjes. Ik moet zeggen dat dit een mooie afwisselende wandeling was. Toen we de kleine (mini) cache gevonden hadden zijn we op een verwarmt terras gaan zitten voor een bakkie koffie. Hier konden we het volgende avontuur uitzoeken en dat werd de Meestreechter Steinkes.

Tijdens deze cache kregen we de kans om hartje Maastricht anders te verkennen. We moesten gevelstenen zoeken in het hart van de city vol bruisende winkelstraten en stillere hoekjes. Ook deze route was ongeveer 2 kilometer en we moesten de geven stenen puur op een landkaart zien te vinden. Soms was dat lastig maar uiteindelijk hebben we de cache weer tot een goed eind gebracht.

Onderweg hebben we nog even 2 nieuwe mondkapjes gekocht. Een hele winkel vol hier met allemaal grappige designs.

Na het Maastricht avontuur zijn we terug gereden naar Valkenburg. Daar zijn we op bezoek geweest bij Kasteel Schaloen. We wilden nogmaals de foto maken die we in 2004 ook al hadden gemaakt. Een uurtje rondwandelen rondom het kasteel was lang genoeg. Tijd om een pilsje te gaan drinken in het hotel.

Om zes uur mochten we weer aanschuiven voor het diner. Bij het maken van een foto kreeg ik een steek in mijn rechter borstspier. Zo hé dat deed even zeer. Maar na 10 minuten trok de pijn gelukkig bijna weg. Tijd om even heerlijk te kluiven. Allebei een portie spareribs. Nog een paar keer flink proosten op de afloop van de vakantie. Tijd om morgen weer de spulletjes bij elkaar te pakken.

Comments are closed.