Monja – Namche Bazaar

3 april 2004 – Vanmorgen al om half zes langs ons bed. Toen ik buiten keek was het eindelijk weer helder. Dat geeft echt weer een fijn gevoel, want de natuur is dan nog mooier. We hadden een prachtig uitzicht op een berg die de toegang tot het Everest dal vormt. We hadden Sandra na 10 minuten alweer over de zeik. Wij stonden allemaal te trappelen van de kou en te popelen om te beginnen. Zei moest blijkbaar nog een rekening betalen. Waarschijnlijk heeft ze al een beetje last van de hoogte of andere maandelijkse problemen.

Na het vertrek in Monja duurde het niet lang alvorens we bij de ingang van het Sagarmata (Everest) National Park waren. Het eerste stuk was Nepali flat en na een hele hoge hangbrug ging het steil omhoog richting Namche Bazaar op 3500 meter.

Tijdens een korte pauze hadden we perfect zicht op mount Everest. Peter en ik liepen nog iets verder, één of ander schijtbos in of shitmountain, waar ons vanaf een rots een prachtig panorama werd voorgeschoteld. Niet normaal, prachtig gewoon.

Na deze korte stop was het steil omhoog. Ineens cirkelde er boven ons een hele zwerm gieren die achtervolgd werden door een soort van kraaien. Leuk om te zien. Vooral hoe groot die gieren zijn.

Na 3 uur klauteren bereikte we Namche al. Hier moest Kamdawa zijn rugzak laten controleren en zich legitimeren bij de militaire controle post. Nog een kleine 100 meter omhoog en we stonden middenin de Sherpa hoofdstad.

Nadat we de zaterdagmarkt bezocht hadden, hebben we de rest van de dag een beetje gewinkeld, gelounched en een internetcafé bezocht. De prijs van een mailtje sturen is hier een stukje hoger dan in Kathmandu. Zeg maar het 15 voudige.

De bewolking is vanmiddag flink naar beneden gekomen en nu en dan komen dan ook flarden van bewolking door het dorp gewaaid. Morgen hebben we hier een rustdag.

Monja – Namche Bazaar

Comments are closed.