3 landen punt

Nederland, Duitsland of België?

donderdag 15 juli 2021 – Wat hebben we een geluk gehad dat ik Vaals heb geboekt en niet Valkenburg. Daar is de Geul gisteravond buiten de oevers getreden en heel het centrum staat tot aan heuphoogte blank. Maar ook in Duitsland en België is het om ons heen raak. Daar zijn zelfs tientallen doden.

Motregen

Na het ontbijt hebben we onze regenkleding maar weer eens voor de dag gehaald. Het regende nog wel, maar nu was het motregen. Vanaf het hotel was het 2,5 kilometer lopen en omhoog naar het drielandenpunt. Vanuit het centrum van Vaals liepen we continue omhoog. Via het gemeentehuis ging het rechts omhoog de Vaalserberg op.

Omhoog

De wandeling liep in de eerste instantie door Nederland en Duitsland. Waar we ons af en toe bevonden wisten we niet. De wandeling liep gestaag omhoog, maar af en toe ook weer naar beneden. Met die regenkleding aan, hoe goed ook, begonnen we te zweten. Na een flinke klim stonden we dan op het hoogste punt van Nederland en het drielandenpunt, waar we even later ook in België waren.

NL of DU

Labcache

We waren halverwege de klim met een Labcache begonnen. De Labcache ging over de grenspalen en het vierde land wat hier tot 1919 was. We moesten nog een flink stuk België is om dan via Duitsland de bonus cache te vinden in Nederland. Bij het labyrint hebben we nog even wat te drinken gekocht en zijn toen afgedaald naar Vaals.

Au

Zwetend kwamen we terug bij het hotel. Even snel een warme douche en daarna hebben we de bubbels en bitterballen opgehaald in het restaurant. De bubbels hebben we ingeleverd voor een lekker Brand biertje. Karin kreeg steeds meer last van haar Bowlobil. Blijkbaar toch iets niet goed gedaan tijdens het fanatieke bowlen wat we gister hebben gedaan. Ik moet zeggen dat ik ook een klein beetje last heb.

Nat

Raadskelder

Vanavond zijn we terug naar Vaals centrum gegaan om te eten in de Raadskelder. Bij aankomst stond Tjalling een sigaretje te roken buiten. “Rook maar lekker op”, zei ik, maar hij wilde per se ons een plaatsje wijzen. De Raadskelder was een echte kelder onder het gemeentehuis van Vaals. Geen druppel water te bekennen dus men heeft hier geluk gehad.

We hebben heerlijk gegeten en weer gedronken. Nogmaals Limburgs Zuurvlees en Karin Pasta Scampi’s met heeeeeeel veeeeeel knoflook.

Door de regen zijn we terug gewandeld naar het hotel. Morgen gaan we richting Duitsland. Benieuwd of we hier nog een beetje wegkomen?

Comments are closed.