Lofoten & Senja

Hoogtepunten tijdens deze reis

Dag Programma

 • Dag 1 Vlieg Brussel-Oslo-Evenes

  Dinsdag - We vliegen op eigen gelegenheid van Brussel naar Evenes. Maandag 11 uur vetrek en aankomst Evenes 17:30u. ticketprijs 270 euro retour per persoon inclusief bagage. Autohuur via sunnycars

  Aankomst in Evenes, op de luchthaven halen we de huurauto op. Waarna we naar het hotel rijden. We verblijven hier één nacht.
  • BRU – EVE / 10:00 – 17:30 / 1 stop ,OSL

  • Changes: We are offering rebooking free of charge until 72 hours before departure. Within 72 hours before departure original rule applies: Rebooking is permitted at a charge of SEK/NOK/DKK 650/EUR 70/USD 85 per person. In case of rebooking to a higher fare, the difference between the fare paid and the higher fare will be added. Origin/destination may not be changed.

   Refund: Ticket and domestic/international fees are non-refundable.

   EVE – BRU / 10:40 – 18:20 / 1 stop ,OSL

  • Child discount: 2-11 years 25% discount. 0-2 years 90% discount. No discount on taxes or fees.

  Traveler 1
  298,48 EU
  Traveler 2
  298,48 EUR

   

   

  Lees meer...

 • Dag 2 Evenes - Senjahopen Mefjord Brygge (Noord Senja)

  Dag 2 Evenes - Senjahopen Mefjord Brygge (Noord Senja)

  Veel reizigers hebben weleens over de Lofoten gehoord, sommige van hen kennen ook de Vesterålen eilanden. Maar wat bij bijna niemand bekend is, is het pareltje Senja. Dit eiland ligt vlak voor de kust van Noord-Noorwegen en is middels één brug verbonden met het vasteland. Senja wordt ook wel Noorwegen in het klein genoemd, omdat het alle highlights heeft waar Noorwegen zo bekend om is.

  Een van de grootste attracties op Senja in Noorwegen is de pure, weelderige natuur. Spitse, uniek gevormde bergen, groene valleien, enorme meren en bossen van honderden jaren oud zijn hier te bewonderen. Ook de grillige kustlijn van Senja in Noorwegen met haar uitnodigende stranden en ruige rotsen is prachtig om te zien. Mooie plaatsen zijn de bergen van Okshornan, die als scherpe messen naast de kust omhoog wijzen, en Bergsbotn vanwaar je een schitterend uitzicht over het eiland hebt. De vele fjorden van Senja laten natuurliefhebbers versteld staan van hun ongerepte schoonheid. Met name de Ersfjord, Øyfjorden Mefjord, met de berg Breitind, mag je niet overslaan tijdens je vakantie.

  Eén van de nationale toeristische autoroutes (de Senja National Tourist Route) gaat dan ook over het eiland.

  We proberen een slaapplaats via AirBNB of Booking te vinden in het noordelijke deel van Senja. Hier zijn namelijk de meest mooie wandelingen te vinden zoals die naar de Segla.

  Hotel opties;
  • Booking Mefjord Brygge
  • AirBNB

  Lees meer...

 • Dag 3 Senjahopen uitzicht op Segla (Hesten)

  Dag 3 Senjahopen uitzicht op Segla (Hesten)

  Wat doet het weerbericht vandaag? Als het mooi is dan kunnen we vandaag beter de Hesten of Barden trail gaan lopen.

  Als je de steile klif wilt ervaren, blijf dan iets naar links als je de top nadert. Er zijn een paar grote rotsblokken waar je naar beneden kunt turen en de rotswand kunt zien - wees voorzichtig!

  Geniet bovenaan van het uitzicht over Mefjord, Øyfjord en alle majestueuze omliggende bergen. Breidtinden , Senja's hoogste berg, ligt in het zuiden.

  Daal af langs hetzelfde pad.

  Feiten

  • Breng water mee, want natuurlijke bronnen zijn moeilijk te vinden.
  • Voorzieningen
  • Gratis parkeren
  • Draagbare toiletten bij de trailhead van juni tot september
  • Toilet bij de plaatselijke supermarkt (10 NOK)
  • Segla Grill serveert maaltijden en bier en zorgt voor een geweldige stop na de wandeling
 • Dag 4 Senjahopen een beetje toeren

  Dag 4 Senjahopen een beetje toeren
  Is het bewolkt dan kunnen een grote ronde over het eiland, de Senja National Tourist Route rijden.

  National tourist route

  Senja kent een National Tourist Route: de Nasjonale Turist Veger. Met de Nasjonale Turist Veger weet je zeker dat je tijdens je vakantie de mooiste plekjes van Noorwegen hebt gezien. Deze ‘Nationaal Toeristische Route’ loopt door heel Noorwegen. In totaal zijn er 18 routes, waarvan er een Senja doorkruist. Steile bergen tot in de zee, diepe fjorden, bruisende rivieren en groene bossen wisselen elkaar af langs de National Tourist Route. Onderweg kom je prachtig vormgegeven uitkijkpunten tegen, vanwaar je de mooiste stukken van Senja en Noorwegen kunt overzien. Als je de Nasjonale Turist Veger wandelt, kom je de mooiste verhalen, natuurgebieden en bezienswaardigheden van Senja tegen.

  Bij Tungeneset is een prachtige korte wandeling langs de ruige kustlijn (plus fabelachtig uitzicht) en ook bij Bergbotn, een uitzichtspunt over het Bergsfjord.

  Lees meer...

 • Dag 5 Senjahopen - Andenes

  Dag 5 Senjahopen - Andenes

  Via de zomerferry varen we van Gryllefjord naar Andenes.

  Vanuit Andenes kunnen we weer een walvis- of zeevogelsafari maken per schip of misschien nog mooier per ribboat.

  De rotswanden van Bleik vormen de broedplaats voor miljoenen zeevogels zoals papegaaiduikers, aalscholvers, Jan-van-Genten en zeearenden. In de wateren rond de eilanden worden met grote regelmaat naast de walvissen ook zeehonden en orka's gesignaleerd.

  We hopen 2 nachten te verblijven in Neptun Apartments.

  Lees meer...

 • Dag 6 Andenes whale watching

  Dag 6 Andenes whale watching

  Walvis spotten in de lente enzomer

  Het water van Andenes heefteen grote aantrekkingskracht op een grote diversiteit van tand- en balein walvissen! De potvis wordthet meest gezien in de zomermaanden, deze soort verblijft het gehelejaar in de wateren rondom Andenes. Het zien van een potvis is eenoverweldigende ervaring het inspireerde Melvill tot het verhaal over Moby Dick. Een potvis is de grootste van de tandwalvissen in de wereld, ze kunnen tot 20 meter lang worden en zelfs 57 tonwegen. Houd uw camera in de aanslag om prachtige foto’s te nemenvan de staart van de potvis zodra deze de diepte in duikt!

  Lees meer...

 • Dag 7 Andenes - Henningsvær

  Dag 7 Andenes - Henningsvær

  De Vesterålen heeft de grootste populatie witstaartarenden of zeearenden ter wereld. Nergens anders zijn de omstandigheden beter om deze majestueuze roofvogels te zien dan hier. Deze reusachtige vogels worden dagelijks waargenomen als ze hoog boven de rotsachtige eilanden zweven.

 • Dag 8 Henningsvær Preston Hike

  Dag 8 Henningsvær Preston Hike

  Festvågtind is een van die toppen die rechtstreeks uit de zee lijkt te stijgen. Vanaf de weg ziet het er onmogelijk steil uit, maar de route naar de top wikkelt zich rond de berg en wordt nooit te steil (volgens Lofoten-normen). De gemakkelijk toegankelijke top ligt net ten noorden van Henningsvær en biedt een fantastisch panoramisch uitzicht over de eilanden van het dorp beneden. De uitzichten van Festvågtind doen enigszins denken aan Reinebringen en zorgen voor een lonende afsluiting van deze korte wandeling.

  Het pad

  Bij het verlaten van de weg gaat het pad de struiken in en richting een groot keienveld. Je passeert eerst de fundering van een oud gebouw voordat je over de rotsen gaat. Het pad kan hier gemakkelijk verloren gaan, omdat er verschillende manieren zijn om te gaan. Blijf gewoon omhoog gaan, richting het midden van de heuvel voor je.

  Nadat je de laatste van de grote rotsblokken bent overgestoken, moet je weer op het pad zijn en de berg opgaan. Na korte tijd kom je op een splitsing in het pad - blijf links. De andere route gaat naar een lager uitkijkpunt. Het pad komt dichter bij de kliffen aan uw linkerhand terwijl u de berg op gaat. Een van de kleine vijver die rechtsonder zichtbaar is, begint zich rond de achterkant van de berg te wikkelen en brengt je meer naar het noorden. Hier wordt het soms een beetje steiler en een beetje modderig, maar nooit slecht.

  Hoewel het lijkt alsof je wat kliffen zult moeten beklimmen, blijft het pad de bergwand oplopen tot je uiteindelijk de kam bereikt en aan de andere kant naar de zee kunt kijken. Volg vanaf hier het pad naar links, terug naar het zuiden richting de top. Er zijn een paar stenen treden waar handen nodig zijn, maar niets is zichtbaar of erg moeilijk.
  Als je de top bereikt, heb je een fantastisch uitzicht over Henningsvær, terwijl het dorp zich uitstrekt over de kleine, rotsachtige eilanden. Als het weer helder is, geniet dan ook van het uitzicht richting Stamsund aan uw rechterkant en over de Vestfjord naar het Noorse vasteland.

 • Dag 9 Henningsvær - Sakrisøy

 • Dag 10 Reinebringen hike

  Dag 10 Reinebringen hike
 • Dag 11 Sakrisøy Gjestegård - Offersøy

 • Dag 12 Offersøy

 • Dag 13 Offersøy - Evenes

 • Dag 14 Evenes - Brussel

De route