Bucketlist

Onze travel Bucketlists

Europa

1. Roadtrip Schotland en Noord Ierland

Schotland, heeft prachtige steden, een rijk erfgoed, bijzondere tuinen, robuuste burchten, middeleeuwse kastelen, imposante abdijkerken en tal van andere bezienswaardigheden. Schotland is het land van de kilt en de doedelzak. Met verlaten stranden, wereldberoemde whisky’s, prachtige middeleeuwse kastelen en een historische stad als Edinburgh kan het niet anders dan dat je verliefd wordt op Schotland. En wat te denken van de honderden unieke eilandjes voor de Schotse kust.
 
Een bezoek aan het prachtige Ierland is een vakantie naar het land van onbedorven natuur, kuddes schapen, woeste hooglanden en schitterende dorpjes. Maar ook van bijzondere steden als het gezellige Dublin en de Noord-Ierse hoofdstad Belfast. Beleef de fascinerende landschappen op de Cliffs of Moher, bij de Ring of Kerry en het maanlandschap van de Burren. Ierland staat ook voor een ontdekking van het rijke erfgoed van monumenten, sporen van verschillende beschavingen, culturele hoogtepunten en oogverblindende natuur.
 

2. Säksische Sweis

Wandelen in het Nationalpark Sächsische Schweiz is als een droom. En wie zich daarbij aan een aantal eenvoudige regels houdt, draagt bij aan het behoud van een wereldwijd uniek natuurlandschap.


Zelden komt u dichter bij de natuur als tijdens een wandeling door een Nationaal Park. Dit geldt zeker voor het enige Felsennationalpark van Duitsland – het Nationalpark Sächsische Schweiz. Het afwisselende landschap met zijn bizarre rotsformaties en koele kloven is niet alleen een van de mooiste wandelgebieden van Europa. Het biedt ook een unieke verscheidenheid aan leefgebieden voor planten en dieren. Hier gedijen soorten die elders al lang geleden zijn uitgestorven en daarom speciale bescherming nodig hebben.


Verschillende zones – verschillende regels
De regio van het Nationalpark bestaat uit het Nationale Park zelf (93,5 km²) en het omringende natuurgebied (287,5 km²). Het Nationalpark omvat bijzonder beschermde zones, de zogenaamde ‘kernzones’. Het is bijna overal toegestaan om te wandelen, maar in elk gebied gelden wel specifieke regels.


Volg in de kernzone uitsluitend bewegwijzerde routes
Meer dan 1100 kilometer aan bewegwijzerde paden, bergpaadjes en weggetjes nodigen u uit om in het Nationalpark te wandelen. Daarvan bevindt zich 400 kilometer in het Nationalpark met toegankelijke wegen. In de kernzone gelden strengere regels. Hier mogen alleen gemarkeerde wegen worden gebruikt.  

Bewegwijzering


Gekleurde bewegwijzering voor snelle oriëntatie
De routes zijn voor wandelaars in de hele regio op dezelfde manier gemarkeerd d.m.v. wegwijzers en gekleurde wegmarkering (punt of horizontale lijn op witte achtergrond). Blauw is voor nationale, rood voor regionale en groen en geel voor lokale wandelpaden. Daarnaast zijn natuurpaden met speciale informatieborden (groene diagonale lijn op een witte ondergrond), de Europese Wandelweg E3 (blauw lettertype ‘E3’ op een witte achtergrond), uitdagende bergpaden (groene driehoek op een witte achtergrond), toegangspaden tot klimrotsen (zwarte pijl in een zwarte cirkel) en de beroemde Malerweg Elbezandsteengebergte (handgeschreven ‘M’) extra gemarkeerd. Een zwarte ‘X’ in een zwarte cirkel op een witte achtergrond geeft een afgesloten weg aan. Hier dient de natuur volledig ongestoord te blijven.


Meer informatie is beschikbaar op het hoofdkantoor van het Nationalpark. Brochures en een legenda van het bewegwijzeringsysteem zijn verkrijgbaar in het Nationalparkzentrum Sächsische Schweiz evenals in alle andere toeristische informatiepunten in het Nationalpark.

3. Madeira

Madeira is een eiland in de Atlantische Oceaan,
ongeveer 700 kilometer ten westen van Afrika en 850 kilometer ten
zuidwesten van de Portugese kust. Samen met Porto Santo en de
zuidelijker gelegen Ilhas Desertas en de Ilhas Selvagens vormt het de
archipel en autonome regio Madeira van Portugal.
 
  • Wandeling Pico do Arieiro to Pico Ruivo

 

4. Santorini

Santorini is zonder twijfel het meest bijzondere vakantie eiland van Griekenland. Het eiland heeft zijn vorm te danken aan diverse vulkaanuitbarstingen.

Via een dagtocht per boot kun je onder andere een bezoek brengen aan deze vulkaankrater. De pittoreske dorpjes op het eiland liggen ongeveer op een hoogte van 300 meter op de steile kliffen, waardoor je een adembenemend uitzicht hebt over de oceaan.

Het dorp Oia is een echte publiekstrekker en wordt veel bezocht door toeristen. Hier vind je namelijk de sprookjesachtige witte kerkjes met blauwe daken die het eiland zo bekend maken.

Ben je op zoek naar een perfecte afsluiter van de dag, dan moet je naar Kamari voor een ongelooflijk romantische zonsondergang.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

5. Skiën in Zermatt

Wintersport Zermatt, in het Zwitserse kanton Wallis, is een van die gebieden waar iedere wintersporter een keer geweest moet zijn.

Wie aan Zermatt denkt, heeft direct de karakteristieke Matterhorn voor ogen. Deze legendarische berg bepaalt het gezicht van dit mondaine skidorp. De talloze skimogelijkheden behoeven eigenlijk geen introductie, want met een totaal van 194 km aan pistes zal iedere skiër zich in z’n element voelen. Beleef het ultieme vakantiegevoel tijdens uw wintersport Zermatt!

TIjdens een wintersport Zermatt hoeft u geen dag dezelfde piste te nemen. Het skigebied van Zermatt is enorm!. Geniet tijdens uw wintsersport Zermatt van meer dan 350 km een ongeëvenaard aantal hoogtemeters en uiteraard het spectaculaire uitzicht op de Matterhorn (4478 meter).

Al jaren komen mensen vanuit de hele wereld naar dit Zwitserse bergdorp voor een skivakantie Zermatt. Desondanks zorgen de autovrije straten ervoor dat het rustieke karakter behouden blijft. In het centrum barst het van de chique winkels waar onder meer Zwitserse uurwerken liggen te blinken in de etalages.

Wat zou een wintersport Zermatt zijn zonder een culinair hoogstandje? Laat u zich na een dag op de latten verwennen in één van de vele restaurants die het bergdorp rijk is.

6. The deep South

De reis naar de ‘Deep South’, waar historie, culturele diversiteit en muziek hand in hand gaan. Ga terug naar vroegere tijden in New Orleans, Natchez en Savannah.

Beleef de ‘southern swing’ in Memphis, Nashville en Charleston. Verwonder je over het unieke landschap langs de oevers van de Mississippi en in de Great Smoky Mountains.

Treed in de voetsporen van helden als Elvis en Johnny Cash. Laat je inspireren door de smeltkroes van culturen, van Creools, Frans en Spaans tot de bijzondere leefwijze van de Cherokee.

Comments are closed.