Callantsoog

op naar Callantsoog

Helaas moesten we het luxe hotel in Apeldoorn vandaag verlaten. De reis ging verder naar Callantsoog. Na het ontbijt hebben we de fietsen weer uit de fietsenstalling gehaald en deze op de auto gezet. Daarna uitchecken en om goed half tien kon de tweede etappe beginnen.

Flevopolder

We reden door de Veluwe richting de Flevopolder. Langs het Nederlands hippisch centrum in Ermelo. De eerste stop was aan N302. Hier hebben we een korte trail met 5 geocaches gelopen. Zo is Flevoland ook van onze te do list af. Het was al goed heet en het zweet liep alweer flink over het bolletje na deze wandeling. Dat vonden de muggen ook weer geweldig. Weer enkele prikjes erbij, want we hadden er nog niet zat.

Markerwaarddijk

Daarna was het door naar Batavia stad. De tweede keer dat we hier zijn met 30 graden op de temperatuur meter. Alleen was het nu een stuk drukker dan de vorige keer. Even shoppen bij de Columbia en een fris drankje bij de Starbucks. Nog even een uitrijkaartje kopen en weer verder over de Markerwaarddijk richting Noord Holland. Halverwege deze dijkweg ligt de Tintelhaven. Hier zijn we nog even gestopt om ook daar een geocache te doen. Helemaal aan het eind van de landtong was er één verstopt.

Toen we de Markerwaarddijk over waren zijn we even door Enkhuizen gewandeld. Maar ook hier was het weer heet. Moet zeggen dat Enkhuizen wel een heel leuk stadje is. Verder ging het binnendoor over speciaal voor mij geselecteerde smalle weggetjes alvorens we bij het Fletcher hotel in Callantsoog aankwamen.

Jammer

Wat een verschil is dit hotel als het van der Valk hotel waar we vandaan komen. Op de bovenste etage hadden we een kamer. Bij binnenkomst meer dan 30 graden. Geen airco en dat is even wennen. Geen koffie of thee gelegenheid op de kamer. Een oude douche, maar die viel nog wel mee, maar het balkon, daar was de afgelopen 5 jaar niemand meer met een bezem op geweest. Daarnaast was de algemene staat van dit hotel gewoonweg slecht. Jammer dat Fletcher zoiets overneemt en er niet even wat geld tegenaan gooit om dit hotel op deze plek weer top te maken. En dan moet je nog bedenken dat het chique van der Valk goedkoper was!

We moeten het er maar mee doen. Eerst maar op het terras in de wind wat biertjes drinken en daarna aanschuiven voor het avondeten. Moet zeggen dat het avondeten best goed was.

Na het avondeten zijn we naar het strand gefietst. Even naar de zonsondergang gaan kijken. Het was er best druk, maar nadat deze onder was werd het voor ons ook tijd om terug te gaan naar het hotel.

Met tegenzin gingen we de gloeiend heten kamer op. Gelukkig hadden we nog wat alcohol in ons bloed en dan slaap je zo. De buitendeur wagenwijd open en rond een uur of 3 kreeg ik het dan toch wat fris.

Comments are closed.