Multnomah Falls

Rondje om Mount Hood

Het eerste wat we elke morgen doen is snel de gordijnen openen en kijken hoe het weer eruit ziet. Vandaag was het bewolkt en hier en daar zagen we blauw. Volgens het ontbijt nieuws zou het vandaag alleen maar beter worden. Daar worden we blij van.

We hebben deze ochtend zelf ons ontbijt verzorgt. Gisteravond hebben we nog een brood gescoord bij de lokale Aldi en Pindakaas en jam hadden we nog over van ons vorige hotel. De zelfgemaakte koffie was trouwens ook prima.

Hierna konden we aan het rondje om mount Hood beginnen. Allereerst zijn we westelijk gereden en hebben we de historische weg naar Portland genomen. De is een smalle maar mooie weg langs allemaal watervallen. De belangrijkste is Multnomah falls. Deze waterval komt in twee etappes naar beneden en tussen de twee is een romantisch bruggetje.

Daarna hebben we onze weg vervolgd en zijn we nog bij andere minder spectaculaire gestopt. Op het eind staat daar dan Vistahouse bovenop een berg. Vanuit hier heb je een mooi uitzicht over de Columbia rivier. Het komt niet over op foto’s maar het is echt prachtig.

Na het Vistahouse zijn we helemaal binnendoor gereden naar de allereerste Geocache ter wereld. Dit is de derde Geocache die ik in deze regio graag wilde doen. Er is zelfs een officieel plaquette neergelegd. Een paar meter verder is er nog één verstopt dus die namen we ook gauw mee en vervolgde daarna onze weg oostelijk naar Mount Hood.

Ik weet niet wat het is met die vulkanen. Tot op heden hebben we er nog geen één helemaal gezien. Zo ook mount Hood niet. Overal is de hemel mooi blauw, maar om de top hing een dikke pak wolken. Ik had het Trillium lake uitgezocht om te stoppen en onze lunch te eten. Hier werden twee jaar geleden de opnames van Wie is de Mol Aflevering 1 opgenomen. Door deze reeks zijn we ook op Washington en Oregon uitgekomen om te gaan bezoeken. Jammer dat je 5 dollar moet betalen om hier een paar fotootjes te maken. Zeker balen is het dan als je wegrijd de dame die deze dagkaarten verkocht er niet meer stond. Blijkbaar had ze genoeg verkocht en waren wij net iets te vroeg.

We zijn verder om Mount Hood noordelijk gereden en over de Columbia rivier via één van de weinige bruggen. Zo kwamen we weer in de staat Washington uit. We reden prachtig langs de Columbia rivier terug naar het westen. Bij Carson zijn we weer noordelijk gereden om toch nog een stukje te doen waar we gisteren door het slechte weer niet aan toe zijn gekomen. Op naar Falls creek falls.

Via een grindpad van 2 mijl kwamen we bij de parkeerplaats. Je kon wel merken dat het wat later was. Het was namelijk al 16 uur voordat we er waren. Er stonden 3 auto’s en hiervan ging er één vertrekken. Dat betekende dus dat het lekker rustig was. De heenweg was niet zo lang. ongeveer 3 kilometer maar dan wel weer continue omhoog. Na weer heel wat zweetdruppeltjes kwamen we dan eindelijk aan bij dit pareltje onder de watervallen. Deze drie traps waterval is echt geweldig en ook weer niet vast te leggen op foto’s. In werkelijkheid zie je de diepte en hoogte veel beter en ruik je de heerlijk geurende dennen. Na een flinke fotoshoot zijn we terug gelopen naar de auto. Gelukkig nu voornamelijk afdalen. Rond 18 uur waren we terug bij de auto. Tijd om de laatste drie kwartier gas te geven naar het hotel.

Vlak bij het hotel gingen voor de tweede keer over de Columbia rivier. Nu over de Bridge of Gods. De brug die midden in ons dorpje uitkomt. We hebben snel de auto geparkeerd en zijn wat gaan eten. Helaas smerige pizza. Dat kan ook gebeuren. Snel terug naar het hotel. Douchen en bloggen. Morgen richting de kust.

Tot Morgen.

Comments are closed.