Sloten

Rondje Sloten

vrijdag 9 juli 2021 – En dan is het a.weer vrijdag en komt er een einde aan de eerste vakantie. Lang hoeven we niet te wachten op de volgende vakantie, want maandag gaat vakantie nummer twee alweer van start. Maar voor deze vakantie rijden we eerst terug naar Waalwijk.

Na het ontbijt hebben we de spulletjes weer bij elkaar gezocht en de auto volgeladen, de fietsen er weer op de auto gezet en na het uitchecken zijn we richting Sloten gereden. Sloten is één van de kleinste stadjes van Nederland en natuurlijk één van de Elfsteden. Hier lag een hele leuke multi cache, die dwars door het dorpje ging.

Sloten

De auto parkeerde we op een grote parkeerplaats langs het water. Hier zat de lokale jeugd al aan het bier op een boot. We staken de weg over en begonnen bij de brug aan het begin van de stad. Het verhaal wat verteld werd ging ober de belegering van de Spaanse troepen in 1588. Zo kwamen we binnen een uur langs allemaal hoogtepuntjes van Sloten.

De Cache

Bij de molen moesten we alleen nog de eindcache berekenen. Dat was niet handig, want we hadden een foutje gemaakt. Deze werd door logisch nadenken opgelost en niet veel later keken we tegen het gespiest hoofd van één van de verraders. Een hele leuke cache kwam hierbij weer ten einde.

Bootje varen

We liepen terug naar de auto. Op de boot waar bij het begin de jeugd al bier zat te drinken, waren nu ook de ouders gearriveerd. Enig verschil is dat deze aan de koffie zaten. Corona en afstand houden was er bij hun niet bij.

Druk

We zijn daarna terug naar huis gereden. Het leek wel of heel Nederland het land wilde verlaten. Vroeg op de middag stonden we al in de file. Maandag gaat reis nummer twee van start. Nu maar hopen dat we gewoon naar Duitsland kunnen aangezien de Corona besmettingen weer hard oplopen.

Comments are closed.