Valkenburg

Rondje Valkenburg

7 oktober 2020 – Moesten we vandaag ineens tussen 8 en 9 ontbijten. De hele week is het al van 9 tot 10 dus de wekker stond verkeerd. Jammer, maar we zijn ietsje later? Gelukkig was dat geen probleem. We waren dus al vroeg op pad en Valkenburg ingewandeld. De schooljeugd was deze ochtend nog onderweg naar school.

Op richting de Cauberg waar we het eerste waypoint konden vinden. Halverwege de Cauberg is een grote begraafplaats. Hier begon de wandeling. Maar niet alvorens we eerst nog even een kaarsje gebrand hadden bij de Lourdes grot.

Vanaf de begraafplaats ging het steil omhoog via een blubber pad. Niet veel later stonden we bovenop de Cauberg. Vanaf hier moesten we eerst een opdracht uitvoeren bij het Holland Casino. Daarna weer terug om weer helemaal naar beneden te lopen via een ander modderpad. Beneden kwamen we weer langs ons hotel, waarna we voor de tweede keer Valkenburg inliepen.

Hier was het al wat drukker. Maar de terrasjes en winkeltjes waren bijna allemaal gesloten. Na het centrum liepen we door een mooi park aan de oostkant van Valkenburg, waarna we via een stijlen klim bij het sprookjesbos uitkwamen. De opdracht die we hier moesten uitvoeren was zelfs voor ons niet te doen. We namen maar een gemiddeld getal en gingen weer op pad.

Nog even verder omhoog richting de Juliana toren. Niet verrassend dat ook hier weer alles gesloten was. Weer stijl naar beneden om uiteindelijk via een blubber mountainbike pad omhoog te lopen. Hier vonden we geen opdracht. De conclusie was dat we bij het sprookjesbos iets verkeerd hadden gedaan. Even rekenen en weer terug naar beneden. Nog één kleine klim en ja hoor daar lag de grote munitiekoffer. Terug bij het hotel hadden we twaalf kilometer door het Limburgse land gewandeld.

Moe maar voldaan was het tijd om even koffie met Limburgse vlaai te eten en de parkeermeter weer te updaten. Nog twee Leffe mee naar de kamer en uitrusten van de wandeling. Aangezien het hier in Valkenburg bijna allemaal gesloten gaan we morgen maar eens in Maastricht kijken.

Na een paar uurtjes relaxen op de kamer, met hier en daar een klein snurkje moesten we weer actief worden. De nettere kleertjes aan en helemaal naar beneden om daar voor het diner aan te schuiven. Tijdens het diner werden we geëntertaind door de plaatselijke sportschool, die het leuk vonden om een actieve huppel training te geven terwijl het hele hotel mee kon kijken. Je moet er maar zin in hebben.

Nu is het toch alweer 20:15u. Nog even TV kijken en dan zullen de oogjes vrij vlot weer dicht vallen.

Comments are closed.