Rustdag Namche Bazaar

4 april 2004 – Vanmorgen hebben we uitgeslapen. We stonden om 7 uur op, zodat we om half acht konden ontbijten.

Gisteravond nog een hele leuke avond gehad. Na het avondeten zijn we naar de lokale discotheek geweest. Een bar met foute Jimmy Hendriks muziek. Jim onze Engelse vriend was er ook. Samen met zijn Nepalese gids. We hebben toen wat potjes Nepal/Engeland tegen Nederland gespeeld. Pool biljart op een snookertafel van Nepalese kwaliteit. Zo krom als een hoepel. De gaten waren er waarschijnlijk door een lokale jak erin geramd en zelfs de minst getrainde Keulemans kon prachtige effect stootjes afleveren. Toen we om 21:00u in onze lodge aankwamen bleek de deur al op slot. Nadat we bijna met een bank de deur wilde forceren, deed Kumar met zijn veel te dikke North Face jas de deur open. We hadden ondertussen wel de hele lodge wakker gemaakt. Sorry allemaal…

Vannacht heb ik heerlijk geslapen. Lekker liggen knuffelen met mijn warme kruik.

Na het ontbijt hebben Frank, Manuel, ik en our new Nepali Friend Kamdawa de supersteile berg naar het Everest view hotel beklommen. Daar hadden we prachtig uitzicht op de 15 kilometer verder liggende mount Everest (8848m), Lhotse (8501m), Peak 38 (7591m), Ama Dahblam (6814m) en veel meer van die gigantische Himalaya toppen. Hier hebben we ook nog wat gedronken (www.afzetters.nl) en wat lager bij een gezellige lodge. Met zijn vieren nog even op de foto met als achtergrond de Tamserku en toen weer steil naar beneden. Hier en daar wat glibberen en schuiven. 400 meter in 30 minuten. En ja hoor, au aan de grote teen en natuurlijk weer aan mijn knieën.

Terug in Namche nog even het internetcafé in, om nogmaals een mail te sturen naar Karin. Daarna nog wat gewinkeld om een cadeautje te vinden voor Mieke. Zij is bijna jarig en natuurlijk iets voor Karin. Toch is het wel grappig in de straatjes. Overal wandelen koeien rond. Dwars door de winkelstraat en zelfs door het internetcafé. Daar waren de eigenaars natuurlijk niet blij mee. Net nog even een fleece lakenzak gekocht. Hopen dat we hier lekker warm van krijgen.

In de lodge heb ik mijn plunjezak opnieuw ingericht. De warmere kleren wat meer naar boven en de zomerspullen naar beneden. Nu is het wachten op de oh zo vertrouwde tomatensoep en jawel een groentenburgen met frietjes en schijtbonen.

Comments are closed.