Dag 11 Sequoia National Forest

Starting Location: Ridgecrest, Amerika

Final Destination: Mariposa, Amerika

Afstand: 473 km.

Reistijd: 5:15 uur

Hotel: The Monarch

3 mei 2016 – Mariposa. Vandaag via Sequoia National Forest naar Mariposa gereden. Een lange rit qua kilometers, want 500 kilometer is een lange rit en zeker als het voornamelijk B wegen zijn.

Eerst maar eens een koffie bij de Starbucks in Ridgecrest en daarna zijn we begonnen met kilometers vreten. Onderweg hadden we het gemunt op wat mooie stukjes Amerika. We zijn dus door het Sequoia National Forest gereden. Het was de bedoeling om de trail van de 100 giants te gaan wandelen, maar bij aankomst was de trail gesloten. Jammer dat je dat online nergens kon vinden. Zelfs stopte er tour busjes die dagtochten organiseerde die niet wisten dat het afgesloten was. Het wordt dan toch in Yosemite op zoek naar deze gigantische sequoia bomen.

Na kort wat rondgekeken te hebben zijn we maar weer snel de auto in gegaan om verder te rijden over de 190 richting Springville. Wat een geweldige klote weg was dit zeg. De weg was geen moment recht. Haarspeldbocht op haarspeldbocht volgde en op een gegeven moment wordt je daar aardig misselijk van. Pas vanuit Springville konden we wat sneller door richting de eindbestemming. Daar hadden we weer de echte Amerikaanse wegen. Kaarsrecht en kon de cruise control zijn werk doen.

Nu zijn we gesetteld in Mariposa. Boodschapjes gedaan bij de Pioneer Market, waar we bijna 2000 dollar moesten afrekenen? Wat is dat bier hier duur! Maar gelukkig klopte dat niet en konden we nadat er een juiste prijs werd betaald voor de boodschappen wat gaan eten. Een leuk restaurant hadden we gevonden en hebben gegeten bij 1850. Nu is het chillen met die dure Budweiser op de kamer, nadat Karin, Nick nog even gemasseerd had onder de douche. Morgen gaan we naar Yosemite national park.

Comments are closed.