Sete – Junbesi

29 maart 2004 – Ik heb vannacht voor het eerst echt slecht geslapen. Mijn neus zat helemaal dicht en ik had super last van mijn keel. Daarnaast had ik ook nog eens steenkoud. 2 uur slapen, 1 uur wakker enzovoort. Een hele lange nacht als je weet dat we er al om 20.30u naar bed waren gegaan. Om 6 uur stonden we weer op. De standaard opsta tijd in Nepal.

Vandaag stond een hele zware dag op het programma. Na het ontbijt waren Manuel en ik dan ook als eerste van de groep aan de gang gegaan. Dikke fleece aan, want het was toch wel oud. Maar na 10 minuten kon de fleece al weer uit en kon de anti zonnenbak alweer opgesmeerd worden.

Na bijna 1000 meter klimmen van 2580 meter naar 3550 meter en 1000 zweetdruppeltjes kwamen we aan bij een lodge, waar we de lunch hebben genoten. De paden waren bezaaid met heel veel kleine stenen en grote stenen. Onderweg liepen we langs prachtige grote rododendron bomen in roze en rood. De lunch bestond uit tomatensoep en roerei op een sapati.

Nog een fotootje van de smerigste en goorste plaatselijke plee konden we naar de top van de Lamjura pas. Hier hadden we een korte pauze op de top. Tijdens de zware afdaling, begonnen mijn kruisbanden flink op te spelen. We pauzeerde maar even, voordat we het laatste stukje naar Junbesi op 2650 meter liepen.

Een beetje dollen met de gids is altijd leuk, dus de nieuwe gids Kamdawa liep al de hele tijd met ons te kletsen. We liepen best wel weer een stuk voor de groep uit en de gids moest bij ons blijven. Dus even het tempo er flink op tijdens de afdaling. Ook goed voor mijn kruisbanden, want dan hoef ik niet zo tegen te houden. Hij moest flink zijn best doen om ons bij te houden. Toen we weer een beetje uitgeraasd waren ging het weer omhoog. Met migo Pantani al berggeit voorop ging het weer even snel omhoog. Kamdawa kon het echt niet meer bijhouden en wilde zelfs ermee stoppen om de rest van de groep te wachten. Wij wilde door naar beneden. Ik liep aan en de rest volgde en toen moest de nieuwe gids dus ook weer met ons meelopen.

We zitten nu in de gaafste lodge tot nu toe. Warm water in de douche en prachtig grote kamers. Net weer lekker (vies dus) gegeten. Morgen weer wandelen. Verrassend hè

Sete – Junbesi

Comments are closed.