Dag 5 Southrim Grand Canyon

Starting Location: Williams, Amerika

Final Destination: Page, Amerika

Afstand: 328 km.

Reistijd: 4 uur

Hotel: Best Western View of Lake Powell Hotel

27 april 2016 – Southrim Grand Canyon. Koningsdag in Nederland en daarom dragen Karin en Brigitte een Oranje tintje vandaag. We vertrokken vandaag uit Williams om onze reis voort te zetten richting Page, een tripje van een kleine 350 km.

Eenmaal ingepakt en uitgecheckt gingen we weer op pad. Voordat we de Southrim van de Grand Canyon bezochten, maakte we nog eerst even een stop bij een geweldig leuke plek. Het oude en verlaten en vervallen vliegveld van Grand Canyon Airlines. Hiervoor moesten we de hoofdweg van Williams naar de Southrim verlaten, om via een grindpad naar het oude vliegveld te geraken. Een flinke stofwolk achter ons aan. Na een kwartiertje rijden over de onverharde weg, kwamen we aan bij een oud vervallen huisje en een verlaten hangar. Wat was het daar mooi en rustig. Zoiets is echt een geweldige locatie voor een film. Wat een beleving. We maakte daar wat foto’s en genoten van het uitzicht. Er liepen wilde paarden, maar we waren er natuurlijk weer gekomen omdat er een Geocache lag.

Na een uurtje hadden we deze geweldige locatie wel gezien en moesten we verder. We reden terug over het onverharde pad naar de hoofdweg en vervolgden we onze reis langs de Southrim van de Grand Canyon. In en uit de auto voor wat kodak momentjes, want ook ben je hier al meerdere malen geweest het blijft indrukwekkend. Aan het het einde van de middag kwamen we aan in Page.

Voordat we naar ons hotel gingen, bezochten we nog een spectaculaire plek. Horse Shoe Bend. Een uitzichtpunt op de Colorado River in de vorm van een, je raad het al, hoefijzer. Weer een machtig mooi natuurverschijnsel, zoals je hier er zoveel van hebt. Als je aan komt lopen verwacht je niet dat je oog in oog komt te staan met een meters hoge afgrond. Net een schilderij zo mooi. Ook hier zochten we naar een geocache, omdat we dachten dat deze vlakbij zou zijn. Maar dat bleek iets verder te zijn dan dat we dachten. Avonturiers als we zijn natuurlijk besloten we toch om de uitdaging aan te gaan en zochten we de weg naar de geocache. Via een afzetting met prikkeldraad langs de afgrond naar de andere kant het uitgestrekte plateau op. Het werd een leuke wandeling met nog leukere vergezichten. In de verte kwamen op een gegeven moment een paar dreigende donkere wolken aanzetten. Daarom zijn we na het vinden van de geocache snel terug gegaan naar de auto. Tijd om de ruitenwisser aan te zetten en het laatste stukje naar het hotel te rijden.

Dit was een hotel in de wat luxer segment. Twee kamers naast elkaar met een tussendeur. Zo konden we makkelijk bij elkaar binnenwandelen en hebben we ’s avonds nog lekker wat tv gekeken.

We aten vanavond nog bij een leuk tentje…Bonkers genaamd.

bezochten

Comments are closed.