Oostenrijk ski top 5

Highlights

Nummer 4 Damüls Mellau

Damuls-Mellau

Het skigebied Damüls – Mellau ligt in Vorarlberg, Oostenrijk. Het is een leuk, knus en speels middelgroot gebied. Mellau en Damuls zijn twee zeer verschillende dorpen en ook de deelgebieden hebben een eigen karakter. Damüls-Mellau ligt op slechts 830 kilometer vanaf Utrecht.

De mooiste pistes

Piste 12

Deze afwisselende rode piste aan de kant van Damüls is niet erg moeilijk maar is ook geen platgewalste afdaling. Een kenmerkende piste voor dit skigebied.

Piste 32

Onder de Wildgunten aan de kant van Mellau ligt deze lekker steile piste. Deze piste 32 gaat over in de zwarte 33 en 34 en is eigenlijk één lange pittige afdaling.

Piste 31

Deze piste zou je zomaar kunnen missen, maar is een aanrader. Deze piste slingert op een speelse manier tussen de bomen en is bepaald geen saai bospad.

0 km.
Aantal km Piste
1 km.
Blauw
1 km.
Rood
1 km.
Zwart

Nummer 5 Obertauern

Obertauern

Obertauern ligt hoog (1630-2313 meter) en in een soort kom waardoor het een erg sneeuwzeker skigebied is. In het skigebied kun je grote rondes skiën waardoor je makkelijk het skigebied kunt verkennen. De omgeving is prachtig en Obertauern ademt wintersport! Het dorp staat bekend om de gezellige Après-ski met dj’s en live bands.

De mooiste pistes

Piste 9a

Voor gevorderde skiërs is piste 9a een aanrader. Deze piste start op de 2217 meter hoge Seekareck. Hier kun je lekker knallen over een piste met een hele fijne hellingshoek.

Piste 26a

Dit is de beruchte Gamsleiten 2 piste. Hier vind je hoge buckels op een piste die zonder twijfel de steilste in de regio is. Alleen voor gevorderden met sterke benen en een goede techniek.

Tip: Tauernrunde

De Tauernrunde is een skitocht van 12 kilometer. Met deze skitocht heb je de mogelijkheid om het hele skigebied van Obertauern in één dag te ontdekken. De Tauernrunde is op twee verschillende manieren te skiën, namelijk met de klok mee of tegen de klok in. Afhankelijk van welke van de twee je kiest, wordt het de rode of de groene route. Beide kleuren zijn gelijk aan elkaar qua moeilijkheidsgraad en bestaat uit mooie blauwe- en rode afdalingen. Is 12 kilometer iets te kort? Je kunt de skitocht gemakkelijk verlengen door er hier en daar een paar extra pistes aan vast te plakken. Er is geen vaste start- en eindplaats, dus daar waar je begint eindig je ook.

Hotel

Hotel Valamar Obertauern

0 km.
Aantal km Piste
1 km.
Blauw
1 km.
Rood
1 km.
Zwart

Waar liggen de gebieden