Geotour KvD TT

TT circuit, Jeuk en verbrand

zondag 4 juli 2021 – Heerlijk geslapen vannacht. Gewoon spontaan omgevallen na de dag van gisteren. Ook Karin had er last van. We waren zelfs een beetje te laat bij het ontbijt. Maar plek genoeg hier dus als je wat later bent is niet erg. Na het ontbijt zijn we naar het TT circuit in Assen gereden om een start te maken met de Geotour de Kop van Drenthe. Vanaf het hotel 15 kilometer noordelijker.

TT Circuit

Bij het circuit reden we eerst naar de virtual geocache, waar we bijna aangereden werden door een auto die ons even over het hoofd heeft gezien. Op de plek waar we moesten zijn even snel een foto gemaakt en daarna het terrein verlaten. Blijkbaar is er hier een Covid test straat. Even later konden we de auto mooi kwijt op een plaats bij de bushalte.

Fietsen maar

Hiervandaan zijn we gestart met een fietsroute over het oude circuit van 1952. 16 kilometer over historisch terrein. Onderweg probeerde we ook meteen de andere geocaches van deze reeks mee te nemen, maar niet alle caches lieten zich vinden. De hoofdcache ging goed. Bij elk waypoint moesten we een foto zien te vinden en dat ging verrassend goed.

Toch gevonden

Na een tocht van 16 kilometer stonden we weer bijna op de parkeerplaats waar we begonnen waren. De laatste berekening was snel gemaakt en even later stonden we bij de cache. Krijgen we dat ding niet open. Mopperend wilde Karin naar de auto, maar ik probeerde nog een keer en jawel open. Niet voor niets de hele dag bezig geweest met deze leuke multi.

Frietjes?

In totaal hebben we er 5 opgelost vandaag. Tijd om terug te gaan naar de auto. Zo rustig het er vanmorgen was zo druk was het vanmiddag. Net voor onze auto stond nu een frietkraam en druk dat het er was. We konden nog net wegrijden via de achterkant van de frietkraam.

Gloeiend heet

In de auto begon Karin erover dat ze last had van haar nek. Deze was roodgloeiend en ik had zo iets van “Wat heb jij gedaan?”.  Karin heeft au. Volgens haar “54ste graad verbrand in mijn nek”. De zon heeft vandaag de hele dag geschenen en nu zit ze met de gebakken peren. Morgen maar smeren volgens Reinier van RTL4. Oh ja voor de volgers. Ik heb giga jeuk van de processierups die mij gisteren te pakken had genomen. Dus dat zijn de pijntjes weer.

Hup Max

Nadat we in het hotel waren aangekomen was het tijd voor Max Verstappen. We hebben hem gezien in de eerste ronden en de laatste. Een dominante winst dus. Daarna weer naar de tour en toen deze afgelopen was, werd het tijd voor het avondeten. In het hotel hebben we een nieuwe favoriet in de bediening. Een leuke gast die ook nog eens een geintje maakt en vandaag mocht hij ons bedienen. Zelfs een extra glaasje rosé stond niet op de rekening waar hij niet moeilijk over deed.

Comments are closed.