Ursee

Wat is het toch lekker als de zon schijnt

Het heeft de hele nacht gesneeuwd en ik denk dat er zo’n 15 centimeter is gevallen. Wat is het dan heerlijk als je ‘s morgens de gordijnen open doet en dat dan de zon schijnt en de hemel blauw ziet.

Skiën kunnen we nog niet, want de liften bleven vandaag nog gewoon dicht. Ook al denken sommige Nederlanders hier in het hotel dat het wel zo is. Lekker laten gaan dachten wij.

Na het ontbijt hebben we onze spullen weer bij elkaar geraapt. Tijd om een Geocache ronde te gaan doen om de Ursee. Maar eerst moesten we de auto uitgraven. Deze was netjes onder 15 centimeter sneeuw verdwenen. Na een half uurtje was de witte sneeuwpop weer blauw en het leek weer op een auto. Op de parkeerplaats werd ik nog aangesproken door één of andere hotel vertegenwoordiger. Hij had voor deze reislustige nog wel een boek in de aanbieding. Geheel gratis en voor niets. OK wie weet wat we daar nog aan hebben in de toekomst. Nu was het eerst op richting Lenzkirch.

Onderweg zijn we eerst nog even gestopt om de blikjes in te leveren bij de Lidl. 25 cent statiegeld per stuk krijg je hier. Een paar blikjes cola en een fles water mee voor onderweg en door naar het startpunt van de tour.

Het was even zoeken waar de parkeerplaats was voor de geotour, want alles was wit en we reden er dus ook finaal voorbij. Even keren op de smalle weg en parkeren net niet in de sneeuw. De geotour bestond uit 19 caches en ze waren heel leuk verstopt. Helaas konden we sommige niet vinden, door de dikke pak sneeuw. We hadden weer prachtige uitzichten en het lopen in de sneeuw is altijd al leuk.

Na 10 kilometer stonden we weer bij de auto. Met een goed gevoel terug naar het hotel. Op de terugweg zagen we voor het eerst de hele Feldberg in de zon liggen. Iets wat we de afgelopen dagen niet gezien hebben. Ook op de terugweg waren alle liften nog gesloten.

Terug in het hotel even wat drinken, douchen en even later konden we weer aanschuiven aan het diner.

Een lekkere Zigeunerschnitzel later liggen we nu weer uit te buiken op onze kamer. De Nederlanders waren naar één of ander beginnersbultje geweest waar de lift van open was. Daar pas ik voor. Dan maar niet skiën. Als het zo’n mooi weer is vermaken we ons wel.

Comments are closed.