Code Rood

Wateroverlast

woensdag 14 juli 2021 – Al 36 uur regen en dat dan ook zonder te stoppen. Wat heb ik dit geweldig goed gepland. Een stukje Brabant en heel Limburg is regen, regen en nog eens regen. Op sommige plekken meer dan 100ml. Zelfs de A79 is afgesloten nadat deze gisteren helemaal blank stond. Vandaag ook weer waarschuwingen voor “zeer hevige/aanhoudende regen”.

Water?

Internet gilt dat er waternood is in Limburg en dat klopt ook. De Geul en Gulp lopen over en mensen op campings worden naar huis gestuurd. Veel van onze vrienden vragen ons dan ook hoe wij het hebben? Wij zitten op de eerste verdieping in een hotel in Vaals en hebben dus weinig last. Vaals heeft het hoogste punt van Nederland zoals jullie wel weten, maar de kelder van ons hotel heeft het niet droog gehouden. Daar stond Dolmans zojuist ook alweer te pompen. Maar het meeste water stroomt dus naar beneden en op TV is het echt niet normaal. Complete dorpen staan blank.

Leisure Dome

Hoe zijn we deze rampdag voor menig Limburger dan doorgekomen? Nou dat begon vanmorgen na het ontbijt om Google te raadplegen en in te typen wat er allemaal binnen te doen is? Natuurlijk houden wij niet van musea en viel de keuze op de Leisure Dome bij het Roda JC stadium. Met een beetje twijfel op pad naar Heerlen. Hier was het gisteren al bal. Onderweg krijgen wij ook te maken met straten die compleet ondergelopen zijn. Ook hier daar aquaplaning, maar gelukkig rijden we rustig aan.

Bowlen

Bij de Leisure Dome aangekomen zijn we lekker een uurtje gaan Glow bowlen. Samen met enkele basis scholen of weet ik veel wat het was, maar heel veel herrie. Na een uurtje spierpijn te hebben gekweekt in onze armpjes was het om iets anders te zoeken. Wij dachten we kunnen ook gaan indoor minigolven of naar een Escape room. Jammer dan alles zat vol en logisch ook. Tijd dus om weer buiten te kijken. Het plensde nog flink. Dan nog maar even een rondje naar de Decatlon. Even alle sporten doen en dan toch maar langzaam terug naar het hotel.

Bowlo

Code Rood

Hier en daar weer door flinke waterpartijen en toen we eindelijk bij het hotel waren, maar lekker lui op de kamer naar de tour de France gekeken. Vanavond is het zelfs code Rood in Limburg en zijn bijna alle wegen om ons heen afgesloten.

Zwarte Madonna

We zijn toen het even droog was te voet naar het restaurant de Zwarte Madonna gewandeld. Toch wel even lekker wandelen. Hier en daar kwamen we trappen tegen die eruit zagen als waterval. Bij de Zwarte Madonna was het heerlijk rustig. Een leuk restaurant met allemaal beelden. Heerlijk zuurvlees gegeten en een heerlijk Duvel biertje. Mooi om een Duvel biertje bij de Zwarte Madonna te drinken.

Toen het weer begon te druppelen hebben we afgerekend met de diner bon die ik had gehad voor mijn verjaardag en kon de terugweg naar het hotel weer beginnen. De paraplu open en lopend naar het hotel.

Daar hebben we nog even naar het drama op omroep Limburg gekeken. Wat je daar ziet is maar een druppeltje van wat je op de NOS ziet en morgen nog zo’n dag, maar dan ietsje minder. Misschien morgen morgen maar wild water kanoën.

Comments are closed.