Windsor Castle Dag 12

11 augustus 2018 – Stains. Op bezoek bij de Koningin van Engeland vandaag. Na het ontbijt zijn we naar Windsor Castle gereden. Vanaf het hotel een klein kwartiertje rijden.

We waren lekker vroeg en dan is het nog niet zo druk. Omdat we geen cash geld meer in onze portemonnee hadden om te kunnen parkeren, zijn we doorgereden naar het station, waar we met de creditkaart konden betalen. Het geluk wat we daarmee hadden is dat een dagkaart hier maar 4 pond kost in plaats van 8.

Windsor Castle Gate Guards

Een paar straatjes door en we zagen de muren van Windsor Castle al opdoemen. Het was onder tussen kwart voor tien en er stond al een redelijke rij te wachten voor de toegangspoorten. We waren precies op tijd, want de rij achter ons werd gestaag langer en langer.

Voordat je hier naar binnen mag, moest je geduld hebben. We hebben anderhalf uur moeten wachten alvorens we door de security check waren en rond konden gaan lopen op het terrein. Het leek net de Efteling. Een rij voor de ingang. Een rij voor de kassa en een rij voor de security check.

Windsor Castle

Toen we eenmaal binnen waren hebben we de audiotour opgepikt en zijn we meteen doorgelopen om het wisselen van de wacht te zien. Precies op tijd konden we nog een plekje bemachtigen in een hoek bij de uitgang.

Daarna hebben we heerlijk rondgewandeld in het enorme complex. Vooral de kamers en zalen van de state Apartments maakte indruk. Wat een pracht en praal. Ook de St. George Chapel is mooi om even te zien. Daar waar Harry en Meghan zijn getrouwd. Maar met de audiotour waren we toen wel een beetje klaar. Een berg informatie waar je niet op zit te wachten.

Windsor Castle

Als laatste zijn we een stuk de long walk opgelopen en hebben nog een paar foto’s gemaakt.

Terug bij Windsor Castle was het heel druk geworden. We konden over de koppen lopen. Nog even een koffie bij de Starbucks en terug naar ons hotel. Lekker even relaxen en ’s avonds hebben gegeten tegenover het hotel bij de Black Swan vlak bij ons hotel.

Comments are closed.